Evenimente

 

 

Pe 3 iunie, ora 14:00, Școala Românească din Eindhoven vă invită la Biblioteca Publică din Eindhoven pe un „pod spre copilărie”. În primul rând, vom face un pod peste Europa într-o întâlnire cu scriitoarea Lavinia Braniște, cunoscută pentru cărțile sale pentru copii, precum Anatol și Gregor la aeroport, Melcușorul, sau seria cu Rostogol.

Dacă vorbim de poduri, cursul „Oameni de știință români și disciplinele lor” va susține o sesiune specială despre inginerul român Anghel Saligny și podul de la Cernavodă, cel mai lung din Europa la vremea respectivă. Vom aduce la Bibliotecă o imprimantă 3D la care copiii vor vedea cum se construiește un nit, tehnica folosită de Saligny în construcția podului.

În final, doamna Lucreția le pregătește o surpriza copiilor, care vor merge într-o aventură prin Bibliotecă și vor construi poduri din hârtie.

 

Vă așteptăm cu drag la un ceai, suc sau cafea.

 

Școala Românească Eindhoven vă invită la Serbarea Primăverii!

Ne întâlnim duminică 5 Martie 2023 între orele 14:00-16:00 la Biblioteca Publică Eindhoven (Emmasingel 22).

Vom sărbători și anul acesta Mărțișorul împreună cu doamna învățătoare Lucreția.

Totodată vom face un 'salt în curiozitate' printr-un atelier de știință împreună cu fizicianul Cristian Presură.

După aceea, îi invităm pe părinți la o masă rotundă pe tema promovării științei în educația preșcolară și primară. Masa rotundă va fi moderată de Vlad Niculescu-Dincă în calitate de coordonator al cursului despre oameni de știință români.

Vă așteptăm cu drag la un ceai, suc sau cafea.

We are happy to participate with the Romanian School at the National Reading Days at the Eindhoven Library! Looking forward to the end on Saturday 28 January 2023!

Vă așteptăm la Biblioteca!